Strategi Poker Omaha

Strategi Poker Omaha

Strategi Poker Omaha . Apabila ia datang kepada strategi poker Omaha, senjata paling penting yang anda ada dalam senjata anda ialah tangan yang anda tangani. Tidak kira betapa kuatnya pemain anda, anda lebih kerap memerlukan kad yang bagus untuk meningkatkan kemenangan anda. Sudah tentu akan ada masa anda akan menipu lawan anda, tetapi berbuat demikian terlalu kerap akan memberi amaran kepada mereka tentang strategi bermain anda. Artikel strategi Judi Poker ini akan menumpukan lebih banyak pada jenis tangan yang perlu anda mainkan, dan yang anda digalakkan untuk lipat, ini akan membolehkan anda membangunkan strategi asas poker Omaha anda sendiri. 

Aces : 

Jika anda diberi tangan permulaan yang mengandungi Aces poket maka anda berada dalam kedudukan yang kukuh. Salah satu kombinasi permulaan terbaik ialah dua Ace dan dua Raja. Mempunyai kombinasi dua pasangan tertinggi di atas meja, anda harus kekal di tangan. Walau bagaimanapun, jika pasangan Ace/King anda sesuai, maka anda berada dalam kedudukan yang lebih kukuh kerana anda mempunyai dua kemungkinan flushes untuk diperolehi.

Baca juga: Strategi Poker Online Kejohanan

Prinsip yang sama ini digunakan untuk sepasang Aces dengan Queens, Jacks dan Tens. Jika pasangan ini sesuai maka anda mempunyai peluang besar untuk memenangi tangan. Memegang Ace sut tertentu adalah tangan yang sangat kuat apabila mengejar flush. 

Sepasang Aces juga merupakan tangan permulaan yang kuat apabila diuruskan bersama kad tinggi lain – King, Jack atau Queen, Ten misalnya.

Raja dan Bawah: 

Jika anda tidak bernasib baik dengan Pocket Aces, maka Pocket Kings hampir sama kuatnya. Jika Raja-raja ini ditangani dengan sepasang Ratu (dua saman kesemuanya) maka anda masih akan duduk dengan tangan yang kuat. Dengan mempunyai pasangan ini berpasangan dua kali, anda akan berada dalam kedudukan untuk melakukan flush pada kegagalan. Sepasang Raja dengan mana-mana pasangan tinggi lain adalah tangan yang patut dipegang. Lebih kerap daripada tidak tangan ini akan menyediakan anda dengan periuk. 

Walau bagaimanapun, anda perlu ingat bahawa walaupun ini adalah Poker Malaysia tangan yang kuat, terdapat pemain lain dalam permainan yang mungkin berada dalam kedudukan yang lebih kuat daripada anda. Jika anda fikir ini adalah kesnya maka anda harus lipat dan jangan biarkan ego anda menentukan cara anda bermain permainan. 

Balut Tangan : 

Balut tangan merujuk kepada empat kad poket yang diuruskan dalam susunan nombor berturut-turut. Contohnya, Sembilan, Lapan, Tujuh, Enam. 

Tangan pembalut yang paling kuat ialah Jack, Ten, Nine, Eight. Ini mungkin kelihatan aneh kerana fakta bahawa lurus Ace-high lebih kuat. Jawapan untuk ini terletak pada fakta bahawa dengan lurus berpotensi tinggi Jack anda mempunyai lebih banyak pilihan pada kedua-dua belah Jack untuk membuat lurus. Kad bungkus juga boleh mengandungi jurang. Perlu diingat bahawa kad

poket yang mengandungi Jack, Ten, Eight, Seven juga akan memberikan anda permulaan yang baik. 

Kekal di tangan dengan pengejaran lurus yang lebih lemah adalah tidak digalakkan. Terdapat kemungkinan besar bahawa orang lain dalam tangan akan mempunyai straight yang lebih tinggi, terutamanya jika anda sangat bergantung pada kad komuniti untuk membuat gabungan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.