Psikologi Poker Meningkatkan Jumlah Belian

Psikologi Poker Meningkatkan Jumlah Belian

Psikologi Poker Meningkatkan Jumlah Belian. Salah satu kesilapan paling biasa yang masih saya lakukan dalam poker dalam talian berlaku sebelum permainan sebenarnya bermula. Apabila memutuskan kejohanan Permainan Poker dalam talian untuk dimainkan, saya kadangkala meningkatkan kepentingan belian biasa saya terlalu banyak. 

Biasanya saya bermain kejohanan dalam tahap pembelian saya yang ditetapkan dengan ketat. Dalam kes saya, biasanya dalam lingkungan $5 hingga $10 ditambah dengan bayaran bilik poker. Ini memberi saya banyak pilihan daripada Sit and Gos meja tunggal (SNG) hingga beberapa Kejohanan Berbilang Meja (MTT) yang besar yang boleh membawa hadiah wang yang besar. 

Ini bagus dan berfungsi dengan baik untuk saya. Tetapi apabila saya mencapai prestasi yang baik dan menjana pendapatan, saya terlalu mudah tergoda untuk melupakan peraturan beli-masuk $10 biasa saya. Saya teruja dan membeli masuk pada kejohanan $20, $30 malah $50. Apa yang biasanya berlaku ialah rentak kemenangan saya meninggalkan saya dan wang Perjudian Poker saya berkurangan dengan cepat.

Baca juga: Petua Texas Hold Em Poker – 4 Rahsia Bagaimana Untuk Sentiasa Menang

Secara psikologi saya tidak pasti mengapa ini berlaku. Adakah kerana permainan saya tidak cukup bagus untuk tahap pembelian ini? Mungkin, tetapi saya fikir sebab yang lebih berkemungkinan ialah secara mental saya tidak selesa kehilangan jumlah pembelian yang lebih besar itu. Akibatnya, permainan biasa saya berubah dan saya bermain terlalu ketat, bermain dengan ‘wang takut’.

Ia boleh mengecewakan kerana tidak dapat membuat langkah ke tahap pembelian yang lebih tinggi. Mungkin penyelesaian untuk saya adalah untuk terus bermain dengan jayanya di peringkat sedia ada. Anda boleh cuba membaca strategi poker yang lain untuk menambah ilmu poker anda dengan lebih mendalam lagi. Ini akan meningkatkan jumlah wang saya ke tahap di mana saya boleh dengan selesa membeli beberapa penyertaan kejohanan di peringkat seterusnya. Ini bermakna secara mental saya boleh berehat sedikit dan mungkin tidak bermain terlalu ketat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.