Poker Freerolls – Adakah Mereka Berbaloi

Poker Freerolls - Adakah Mereka Berbaloi

 Poker Freerolls – Adakah Mereka Berbaloi. Jawapan mudah untuk majoriti mereka ialah tidak. 

Pada tahun-tahun berlalu, freeroll telah digunakan sebagai cara untuk bakal pemain menguji perisian sebelum mendepositkan. Kumpulan hadiah adalah serupa jika tidak lebih kecil daripada sekarang dan bilangan peserta juga sama. 

Namun di situlah persamaan berakhir. Pada hari-hari yang lalu, pemain biasa membawa permainan ‘A’ mereka ke meja setiap freeroll mengetahui bahawa persaingan akan menjadi sukar. Mereka akan menggunakan semua pengetahuan mereka yang diperoleh daripada membaca Harrington on Hold’em (masih buku poker kejohanan terbaik). Berharap untuk memberikan wang mereka permulaan yang lompat di tapak baharu ini. 

Pada masa kini kebanyakan freerolls dianggap sebagai cara untuk membuang masa beberapa jam, dengan permainan gila hampir menjadi kebiasaan. Malah, ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat 3+ pemain menyertai preflop di tangan pertama dengan marginal pada pegangan terbaik. 

Jadi mengapa trend membimbangkan ini untuk bermain gila dengan pemain pada masa kini lebih celik Permainan Poker berbanding sebelum ini dengan pemain taruhan kecil yang menyertai forum poker, membaca buku dan menggunakan perisian poker seperti Poker Tracker untuk membantu meningkatkan permainan mereka.

Baca juga: Tangan Boleh Main di Texas Hold’em Poker

Pada pendapat saya sebabnya adalah berkaitan dengan sejumlah besar freeroll yang ditawarkan di setiap tapak poker. Anda tidak perlu lagi menunggu untuk freeroll bermula, cuma tukar tapak dan masukkan salah satu freeroll yang tersedia 24/7. Sekarang teori yang ada ialah ‘menggandakan atau memusnahkan’, jika anda keluar dari satu langkah ke atas yang seterusnya. Disebabkan ini anda melihat pertemuan semua-dalam yang pelik dan anda dapat merasakan kekecewaan sesetengah pemain yang telah sabar menunggu tangan besar mereka hanya untuk keluar apabila mereka menyertai AA dan pergi ke KQos. 

Ramai orang kini merasakan bahawa tidak berbaloi bermain selama 3+ jam bergelut jauh hanya untuk menghabiskan wang, ganjaran mereka untuk semua kerja keras 2sen itu. Mereka melihat freerolls poker sebagai gangguan daripada Perjudian Poker sebenar tempat di mana anda boleh memanggil 2 all-in dengan 67s sebenarnya membuat panggilan dengan mana-mana 2 kad yang anda belum melabur apa-apa dan anda mungkin bertuah. 

Freerolls ini saya jauhi dengan baik, saya pernah menikmati pengabaian secara melulu sebagai pelarian daripada masalah harian saya. Saya dapati mereka sempurna apabila saya mengalami beberapa rentak yang teruk dan mahu melepaskan diri. Bagaimanapun, saya berhenti bermain di dalamnya apabila saya mendapati kecenderungan melulu itu mempengaruhi permainan biasa saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *