Petua Poker Untuk Pemain Texas Holdem

Petua Poker Untuk Pemain Texas Holdem

Petua Poker Untuk Pemain Texas Holdem . Poker bukanlah permainan untuk mereka yang lemah semangat. Ia adalah permainan strategi dan kemahiran dan memerlukan banyak latihan untuk menguasai permainan. Jika anda sudah menjadi pemain poker berpengalaman, anda mungkin sudah biasa dengan petua poker Texas Holdem berikut. 

Petua ini hanya terpakai kepada permainan kejohanan Permainan Poker yang bernilai minimum, apa-apa sahaja sehingga $20 belian. Jika anda bermain permainan yang melebihi nilai itu, jangan risau tentang petua poker ini kerana ini sebenarnya mempunyai kesan yang sangat minimum pada permainan. Walaupun itu mungkin berlaku, petua ini masih perlu dipertimbangkan terutamanya pada jadual nilai rendah. Petua ini akan membolehkan anda untuk berdiri di tempat yang lebih baik dan mara ke peringkat seterusnya dalam kejohanan poker yang anda akan sertai. Anda harus ingat walaupun budi bicara itu masih harus diamalkan dalam setiap permainan atau tangan yang akan anda mainkan. Petua yang akan disenaraikan telah dicuba dan diuji tetapi permainan poker tidak stagnan. Anda sentiasa memerlukan pelan kontingensi sekiranya kedudukan meja poker berubah. 

Petua Texas Hold Em: 

  1. Main hanya tangan yang mempunyai pasangan terbaik hingga cemerlang seperti AK, AQ, AJ, KQ dan penyambung yang sesuai. Main dengan tegas dan elakkan hujung yang longgar. Adalah lebih baik untuk bermain hanya permainan ‘ketat’ sahaja. Peraturan ini akan menuntut banyak disiplin dan kawalan diri anda atau anda tidak akan dapat melakukannya. Tetapi apabila anda melakukannya dan anda melakukannya dengan sempurna, anda yakin lebih banyak kemenangan daripada tip lain di luar sana.
  2. Jangan teragak-agak dan bersikap agresif. Jika anda memegang tangan yang waras dan anda akan bermain, anda perlu ingat bahawa anda juga perlu bertaruh secara agresif. Jangan tunggu dan lihat sahaja apa yang berlaku. Pertaruhan yang kuat akan memaksa pemain lain untuk melipat. Ini akan menunjukkan betapa yakin anda dengan tangan anda. Anda perlu menamatkan semua kemungkinan lawan memandangkan mereka yang mempunyai 10-4 atau J-9 pun akan gagal dan menewaskan anda sentiasa ada kemungkinan. 
  3. Membuat keputusan tanpa berengsel, jika tidak benar-benar gila, dalam jadual Perjudian Poker adalah tidak bijak. Apabila anda menonton poker, anda sering melihat pemain pergi secara all-in dalam beberapa pusingan pertama kejohanan. Ia tidak bijak jadi menjauhkan diri. Jika anda, sebagai contoh, bermula dengan 2000 kapal poker dan sekelip mata adalah 20 dan 10. Anda memegang 2 kad-AA. Anda mungkin akan berfikir bahawa mana-mana pemain poker yang telah ditangani dengan tangan ini mungkin akan bertaruh semua yang dia miliki. Mereka mungkin tetapi anda tidak sepatutnya. Jika semua lawan anda melipat, anda hanya akan memenangi 30, pecahan yang sangat kecil untuk keseluruhan 2000 yang anda pertaruhkan. Peluang terbaik untuk menang jika apabila anda mempunyai sekurang-kurangnya 1/3 atau ¼ daripada pegangan anda, bukan 1/50. Ia adalah perjudian yang longgar dan ia tidak kelihatan sangat baik.

    Baca juga: Gunakan Alat Poker Dalam Talian untuk Membantu Menang

Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa petua yang dinyatakan hanyalah “tips” yang boleh digunakan sebagai panduan anda. Ia bukan peraturan standard yang tidak boleh dibengkokkan. Seperti biasa, budi bicara anda, pertimbangan yang lebih baik dan naluri harus dipatuhi. Fikir dengan bijak dan teruskan kaki anda di bumi. Anda tidak akan tahu bila anda akan ditangani dengan tangan yang sempurna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.