Petua Poker – Jangka Panjang Vs Jangka Pendek

Petua Poker - Jangka Panjang Vs Jangka Pendek

Petua Poker – Jangka Panjang Vs Jangka Pendek . Seperti yang saya perhatikan, terdapat dua jenis pemain poker yang berbeza mereka, yang hanya melakukannya untuk bersenang-senang dan berusaha menjana wang. 

Sekiranya anda hanya bermain poker untuk bersenang-senang, tidak mempunyai perkara yang lebih baik untuk dilakukan pada waktu petang, maka artikel ini mungkin tidak sesuai untuk anda. Walaupun saya yakin, anda kadang-kadang merasa kecewa, bahawa “hiburan” ini, yang bahkan dapat menghasilkan sejumlah wang belanja, malah sebaliknya. Ini menyedihkan akaun poker anda kering. Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa ini berlaku, baca terus. 

Sekiranya anda bermain untuk bersenang-senang dan hanya sekali atau dua kali sebulan, itu tidak menjadi masalah, bagaimana anda bermain tangan anda. Setiap tangan akan mengalami tuah jangka pendek. 

Namun, jika anda menghabiskan malam anda bermain poker atau menggunakan masa lapang untuk mencuba dan mengalahkan pemain lain, anda akan dikenakan jangka masa panjang. 

Sekarang jangka panjang itulah ungkapan terpenting dalam dunia poker. anda mungkin melihat seseorang kehilangan cipnya selama tiga atau empat hari berturut-turut dan dia akan mengatakan bahawa dia selalu menang dalam jangka masa panjang.

Jadi apa sebenarnya jangka panjang? Itulah yang menentukan jika anda seorang pemain poker yang baik atau buruk. Sekiranya dalam jangka masa panjang anda menang, maka tidak mengapa. Dan jika tidak anda memerlukan beberapa petua poker untuk meningkatkan permainan anda.

Baca juga: Kepentingan Kedudukan Meja di Texas Hold’em Poker

Pemain yang buruk adalah sebahagian besar dunia poker. Dan mereka kehilangan wang, tempoh. Ia mungkin tidak berlaku pada hari pertama atau seminggu atau bahkan sebulan. Tetapi akhirnya, jangka panjang akan menyusul mereka. Itulah yang sangat menarik mengenai perkara ini, ia selalu berlaku. 

Izinkan saya memberi anda contoh yang mudah anda bermain permainan tunai NL Holdem dan setelah kegagalan anda berhadapan dengan keputusan seri. Seorang lelaki sebelum anda membuat taruhan pot, anda memanggil. Gilirannya sama sekali tidak menolong anda, tetapi mereka bergerak secara menyeluruh. Awak panggil. Hari-hari yang baik anda mendapat hari-hari yang memerah, buruk, tidak begitu bernasib baik. Apa kekuatan yang tidak dapat dibayangkan menentukan sama ada anda harus memanggil atau tidak? Sudah tentu, jangka panjang. 

Mari kita lihat, anda mempunyai 9 out di kad River. Itu kira-kira 19% peluang kemenangan. 

Poker pada dasarnya adalah permainan matematik, lebih tepat kebarangkalian. Sekiranya anda pergi ke sekolah menengah, anda mungkin pernah mendengar contoh membuang duit syiling. Semakin banyak kali anda membuangnya, semakin besar kemungkinan hasilnya sama. Ini kerana anda mempunyai kemungkinan 50% untuk mendapatkan kepala dan peratusan yang sama untuk mendapatkan ekor.

Dalam poker, peraturan serupa berlaku. Semakin kerap anda melakukan sesuatu, semakin banyak hasilnya bergantung pada peratusannya. 

Sebagai contoh jika anda membuat panggilan undian sepanjang masa, dan berusaha mendapatkan 19% anda, maka dalam jangka masa panjang anda akan menang 1 daripada 5 kali. Itulah maksud 20%. Selebihnya empat kali, anda akan kalah, dan tidak ada yang menolongnya. Oleh itu, ini adalah keputusan yang mudah berlipat ganda. anda tidak perlu kehilangan 4 kali daripada 5, anda akan mempertaruhkan wang anda dengan tangan yang lebih baik, yang memberi anda sekurang-kurangnya 60%, bukan? 

Dengan artikel ini saya ingin menunjukkan bahawa semua teori poker, semua strategi poker, semua petua poker dirancang untuk satu tujuan dan satu tujuan sahaja – kemenangan jangka panjang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *