Petua Poker – Jangka Panjang Vs Jangka Pendek

Petua Poker - Jangka Panjang Vs Jangka Pendek

Petua Poker – Jangka Panjang Vs Jangka Pendek. Seperti yang saya perhatikan, terdapat dua jenis pemain Judi Poker yang berbeza mereka, yang hanya melakukannya untuk keseronokan dan mereka, yang cuba untuk membuat wang. 

Jika anda hanya bermain poker untuk keseronokan, tidak mempunyai apa-apa yang lebih baik untuk dilakukan pada waktu malam yang panjang, maka artikel ini mungkin tidak sesuai untuk anda. Walaupun saya yakin, anda kadang-kadang berasa kecewa, bahawa “hiburan” ini, yang boleh memberi anda wang perbelanjaan adalah sebaliknya. Ia menghisap akaun poker anda kering. Jika anda tertanya-tanya mengapa ini berlaku, baca sahaja. 

Jika anda bermain untuk keseronokan dan hanya sekali atau dua kali sebulan, ia benar-benar tidak penting, bagaimana anda bermain tangan anda. Setiap tangan akan tertakluk kepada nasib jangka pendek. 

Walau bagaimanapun, jika anda menghabiskan malam anda bermain Poker Malaysia atau menggunakan masa lapang anda untuk mencuba dan mengalahkan pemain lain, anda tertakluk kepada jangka masa panjang. 

Kini jangka panjang itulah frasa yang paling penting dalam dunia poker. Anda mungkin melihat seseorang kehilangan cipnya selama tiga atau empat hari berturut-turut namun dia akan mengatakan bahawa dia sentiasa menang dalam jangka masa panjang.

Baca juga: Petua Poker – Cara Bermain Poker Dalam Talian

Jadi apa sebenarnya jangka panjang? Ini yang menentukan sama ada anda seorang pemain poker yang baik atau buruk. Jika dalam jangka masa panjang

anda menang, maka tidak mengapa. Dan jika tidak anda memerlukan beberapa petua poker untuk meningkatkan permainan anda. 

Pemain yang buruk adalah sebahagian besar dunia poker. Dan mereka kehilangan wang, tempoh. Ia mungkin tidak berlaku pada hari pertama atau seminggu atau sebulan. Tetapi akhirnya, jangka panjang akan mengejar mereka. Itulah yang sangat menarik tentang perkara ini, ia sentiasa berlaku. 

Biar saya berikan anda contoh mudah – anda sedang bermain permainan tunai NL Holdem dan selepas kegagalan anda berhadapan dengan cabutan siram. Seorang lelaki sebelum anda bertaruh pot, anda telefon. Giliran tidak membantu anda sama sekali, tetapi lelaki itu bergerak sepenuhnya. Awak panggil. Hari yang baik anda mendapat siram, hari yang buruk tidak begitu bertuah. Kekuatan yang tidak dapat dibayangkan menentukan sama ada anda perlu menghubungi atau tidak? 

Mari kita lihat, anda mempunyai 9 out pada kad River. Itu kira-kira 19% peluang menang. 

Poker pada asasnya adalah permainan matematik, untuk menjadi lebih tepat kebarangkalian. Jika anda pergi ke sekolah menengah, anda mungkin pernah mendengar contoh membaling syiling. Lebih banyak kali anda membuangnya, lebih besar kemungkinan hasilnya akan sama. Itu kerana anda mempunyai 50% kebarangkalian untuk mendapatkan kepala dan peratusan yang sama untuk mendapatkan ekor. 

Dalam poker, peraturan serupa dikenakan. Lebih kerap anda melakukan sesuatu, lebih banyak hasil akan bergantung kepada peratusan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.