Pengurusan Bankroll

Pengurusan Bankroll

Pengurusan Bankroll. Mengurus bankroll Pokertime anda harus berada di bahagian atas setiap senarai keutamaan pemain poker, dan dengan pelan yang betul anda boleh mengurangkan risiko kehilangan banyak wang. 

Di sini kita akan membincangkan unsur-unsur utama yang membentuk bankroll poker yang berjaya dan memberikan anda maklumat yang berguna supaya pada masanya diharapkan akan membuat anda mendapat sedikit keuntungan. 

Main Dalam Bankroll Anda 

Ingat bahawa Perjudian Poker Online adalah permainan kesabaran dan disiplin. Dan adalah penting untuk sentiasa bermain dalam had anda dalam permainan yang anda rasa selesa bermain. Bermain di atas atau di bawah bankroll anda boleh mempunyai kesan yang berbeza pada gaya bermain anda dan selalunya boleh mengubah cara anda berfikir. Contohnya jika anda bermain pada had yang melebihi jumlah wang anda. Ia mungkin menyebabkan anda mengetatkan permainan anda. Meninggalkan anda terbuka untuk pemain lain memanfaatkan gaya permainan ketat anda. Perkara yang sama juga boleh dikatakan untuk bermain di bawah bankroll anda. Bermain di bawah had anda selalunya boleh melonggarkan gaya bermain anda, yang lama-kelamaan boleh memberi kesan negatif pada permainan anda. 

Tetapkan Peraturan Dan Berpegang Padanya

Jika anda baru bermula adalah penting untuk menetapkan beberapa peraturan dan sempadan kepada diri anda. Kenapa? Kerana godaan selalunya boleh menghalang fikiran dan perasaan anda dan selalunya boleh meninggalkan anda dengan poket kosong. Jadi tetapkan beberapa peraturan asas dan patuhi mereka. Jangan naik ke jadual had yang lebih tinggi hanya kerana anda mempunyai hari yang baik. Tunggu sehingga bankroll anda berada pada tahap yang cukup tinggi supaya jika anda mengambil beberapa rentak buruk, anda mempunyai wang tunai tambahan untuk menerima pukulan.

Baca juga: 5 Alat Poker Dalam Talian Percuma

Bekerja Dengan Cara Anda Ke Puncak 

Ramai pemain Judi Poker baru mendapat tanggapan bahawa lebih banyak wang yang anda ada dalam bankroll anda, lebih banyak yang anda boleh buat. Jika anda bayangkan seketika bahawa anda mempunyai wang untuk bermain dengan penggelek tinggi. Anda hanya akan menjadi ikan di atas meja yang penuh dengan jerung kerana lebih tinggi had, lebih baik pemain. Bermula di bahagian bawah dan berusaha ke atas akan memberi anda pengalaman, keyakinan dan perlahan-lahan membina wang anda supaya apabila anda mencapai had yang lebih tinggi, anda cukup baik untuk bersaing dengan pemain yang anda hadapi. 

Pelbagai Jenis Pengurusan Bankroll 

Dalam poker terdapat dua cara di mana anda boleh membina bankroll yang berjaya. Gaya agresif, dan gaya konservatif. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan tetapi kedua-duanya sangat berkesan apabila digunakan dengan betul. 

Bankroll konservatif

Bankroll konservatif paling sesuai untuk pemain poker yang berhati-hati yang ingin membina bankroll yang stabil dengan risiko minimum. Jika anda memutuskan ini adalah cara anda ingin membina bankroll anda, anda sepatutnya mempunyai antara 800-1200 kali ganda buta meja yang anda mainkan. Menguruskan wang anda dengan cara ini akan membantu anda melalui rentetan kekalahan anda dengan mudah dan membolehkan anda membina wang tunai stabil yang perlahan apabila keadaan berjalan seperti yang anda mahukan. 

Bankroll yang agresif 

Bankroll yang agresif akan sesuai dengan pemain poker yang ingin membina bankroll mereka secepat mungkin. Adalah penting untuk memahami bahawa kaedah ini adalah cara yang jauh lebih berbahaya untuk membina bankroll kerana pemain yang agresif hanya akan mempunyai bankroll yang antara 200-300 kali ganda buta besar. Dengan bankroll yang agresif, kemenangan dan kerugian anda akan mengakibatkan peningkatan atau penurunan yang ketara dalam bankroll anda dan akan menjadi sangat sukar untuk diuruskan. 

Ini hanyalah beberapa petua mudah untuk diambil kira semasa menguruskan wang anda, dan apabila digunakan dengan betul, boleh memudahkan untuk membina keuntungan yang bagus semasa bermain poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.