Pelbagai Jenis Permainan Poker

Pelbagai Jenis Permainan Poker

Pelbagai Jenis Permainan Poker . Mengetahui peraturan asas adalah sama pentingnya dengan mengetahui pelbagai jenis permainan Poker Malaysia di sekeliling. Anda mungkin tahu peraturan tetapi tidak melainkan anda tahu jenis permainan yang anda mainkan peluang anda untuk menang akan berkurangan. Apabila Poker mendapat popularitinya di kalangan orang ramai, maka penciptaan versi atau jenis poker yang berbeza bergantung pada lokasi yang dihasilkannya. 

Permainan Permainan Poker terdiri daripada Texas Hold’em, Omaha Hold’em, Stud dan Five Card Draw yang sangat terkenal. Semasa anda membaca peraturan dan versi untuk permainan yang disebutkan di atas akan dibincangkan 

Permainan Texas Hold’em yang sangat terkenal dimainkan dengan sekurang-kurangnya dua hingga maksimum sepuluh pemain. Ia boleh dimainkan dalam beberapa versi seperti Limit, Pot Limit atau No Limit. Pemain akan diberikan dua kad menghadap ke bawah di tangan mereka dan akan ada lima kad biasa menghadap ke atas yang akan dikongsi oleh pemain untuk melengkapkan lima kad tangan mereka. Pemain dengan kad tertinggi di tangan pada penghujung pusingan memenangi permainan.

Baca juga: Temui Cara Terbaik untuk Mendapat Tunai

Permainan seterusnya ialah Omaha Hold’em. Permainan ini sama seperti Texas Hold’em boleh dimainkan dalam versi yang berbeza, Omaha hi dan Omaha Hi Lo. Permainan bermula dengan pemain mempunyai empat kad di tangan mereka dan lima kad komuniti menghadap ke atas di mana pemain boleh gunakan untuk bergabung dengan kad mereka. Pemain boleh menggunakan mana-mana dua daripada empat kad di tangan mereka dan menggabungkannya kepada mana-mana tiga daripada lima kad komuniti. Bergantung pada versi permainan, mempunyai tangan tertinggi mungkin boleh memberi anda kemenangan untuk Omaha hai. Semasa menang dalam Omaha

Hi Lo memerlukan anda mempunyai sama ada kombinasi tangan tertinggi atau terendah yang mungkin untuk dianggap sebagai pemenang. 

Stud, satu lagi jenis permainan dalam Perjudian Poker juga mempunyai variasi yang berbeza. Di sini kita mempunyai Seven Card Stud, Seven Card High-Low, Mexican Stud dan Caribbean Stud Poker. Dalam Seven Card Stud dan Seven Card High-Low dimainkan dengan dua hingga lapan pemain. Setiap pemain akan mempunyai tiga kad menghadap ke bawah dan empat kad menghadap ke atas. Daripada set kad mereka, pemain boleh memilih lima daripada tujuh kad mereka dan membentuk gabungan terbaik. Bagi Seven Card High-Low sama seperti Omaha Hi Lo, mereka perlu membentuk sama ada gabungan tangan tertinggi atau terendah yang mungkin untuk dianggap sebagai pemenang. Sebaliknya, Mexican Stud Poker juga merupakan poker jalur yang terkenal. Kemudian kami mempunyai Caribbean Stud Poker yang sangat berbeza daripada permainan poker yang dibincangkan sebelum ini. Dalam permainan ini semua pemain bermain menentang peniaga atau jurubank mana-mana pemain yang mengalahkan peniaga memenangi wang pot. 

Dan yang terakhir sekali ialah Cabutan Lima Kad. Ini adalah permainan yang paling tidak terkenal di kalangan pemain poker kerana ini memerlukan tahap kemahiran yang tinggi dan kalah dalam permainan ini adalah mudah. Ia dimainkan dengan maksimum lima pemain dan sekurang-kurangnya dua. Setiap pemain diberikan lima kad menghadap ke bawah dan daripada ini pemain boleh memilih untuk menukar kadnya atau mula bertaruh dan ingin mempunyai tangan tertinggi di kalangan pemain untuk memenangi permainan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.