Menjana Lebih Banyak Wang dalam Pertempuran Besar Blind vs Blind Kecil

Menjana Lebih Banyak Wang dalam Pertempuran Besar Blind vs Blind Kecil

Menjana Lebih Banyak Wang dalam Pertempuran Besar Blind vs Blind Kecil . Apabila anda menghadapi keputusan dalam Poker Malaysia blind besar dalam pertarungan blind vs blind, ada tiga kemungkinan senario bergantung pada pergerakan blind kecil: 

l Orang buta besar dapat menghadapi gerakan keluar dari tirai kecil. l Buta kecil dapat meningkat menjadi (biasanya) 2-3x buta besar. 

l Buta kecil dapat membuka lemas, memberi pilihan pada buta besar untuk menaikkan 

Mari kita perhatikan secara terperinci cara Permainan Poker bermain antara satu sama lain. Perlu diingat bahawa artikel ini hanya tertumpu pada situasi timbunan pendek (20 tirai besar atau kurang). 

Menghadapi Tembakan Terbuka dari Orang Buta Kecil 

Sama seperti artikel sebelumnya, saya tidak akan membuang masa anda dengan mengisi artikel ini dengan grafik tolak. Sebagai pemain MTT yang serius, adalah tanggungjawab anda untuk mengetahui julat panggilan antara tetapan blind vs blind pada setiap kedalaman stack hingga 20 blind besar. Sebagai gantinya, saya ingin bercakap sedikit mengenai eksploitasi, varians, dan andaian. 

Big Blind Vs Small Blind Open Limp

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, lemas di blind kecil telah menjadi hal biasa sejak beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi juga sukar dilakukan ketika tetap seimbang. 

Dengan tumpukan 20 tirai besar atau kurang dan ya ini adalah generalisasi utama yang saya katakan bahawa medan tidak seimbang terhadap kelemahan. Anda boleh melepaskan diri dengan menggerakkan dan mengasingkan keputihan mereka sedikit lebih banyak daripada yang seharusnya secara teorinya.

Baca juga: Petua Poker – Jangka Panjang Vs Jangka Pendek

Saya mendorong anda untuk bermain-main dengan program seperti kalkulator permainan Perjudian Poker yang dapat mensimulasikan senario ini. Tetapi dengan cepat, menggerakkan lemas di tempat ini hampir sama dengan menolak dari buta kecil ketika dilipat ke, kecuali sekarang terdapat 0,5 tirai besar di dalam pot. Pasti, lawan anda sekarang tidak mempunyai tangan terburuknya, tetapi mereka mungkin juga tidak mempunyai banyak tangan terbaik mereka. 

Perlu diperhatikan bahawa mengasingkan lemas terlalu sering menimbulkan perbezaan tambahan, dan tentu saja bijak untuk berhenti dan mempertimbangkan tempat yang sangat baik yang anda sudah berada ketika anda menghadapi lemas anda mendapat flop percuma dengan apa sahaja yang anda pegang. 

Terutama jika anda seorang pemain post-flop yang kuat, saya akan merangkul tempat-tempat ini dan dengan senang hati pergi ke jalanan dengan banyak tangan, walaupun saya fikir bahawa mendorong mereka akan menghasilkan sedikit keuntungan. Dan saya akan lebih berhati-hati dengan menggunakan kenaikan 2.5-3x di atas tempang, kerana itu membuka kembali pertaruhan dan membolehkan lawan anda mengalahkan kenaikan anda. Terhadap banyak

lawan tajam yang menyalakan wang jika anda tidak memilih tangan anda dengan betul. 

Dalam situasi seperti ini, tindak balas yang cukup baik adalah dengan mengangkat tangan terbaik dan terburuk anda (pastikan menggunakan ukuran 3x dengan ukuran yang tidak dapat sering dia panggil, kerana peningkatan minimum dengan tangan yang kosong akan mengakibatkan pemberontakkan di pasca-flop, dan periksa bahagian tengah julat anda. Dengan cara ini, anda tidak akan sesekali mensia-siakan tangan apabila anda menggunakan sesuatu untuk keseluruhan gegaran, ia tidak akan menyakitkan apabila lawan anda lemas dan anda harus melipat. Tetapi jika anda melakukannya dengan 8-7s, itu banyak ekuiti yang boleh dilakukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *