Kejohanan Poker

Kejohanan Poker

Persediaan Mental 

Kejohanan Poker . Salah satu aspek yang paling diabaikan dalam memenangi poker ialah sikap. Menjadi sombong boleh membawa kepada kejayaan besar dalam poker. Sama ada anda menyertai kejohanan Perjudian Poker Online atau permainan wang tunai, anda harus duduk dengan sikap bahawa “Saya boleh, saya akan, dan saya akan menang!” Optimisme adalah penting dalam apa sahaja yang anda ingin berjaya dalam hidup dan terutamanya POKER. Seperti apa-apa lagi jika anda menggunakan idea pesimis yang salah seperti “Saya harap saya tidak melakukan yang terlalu buruk, atau saya mahu sekurang-kurangnya memenangi wang saya kembali” anda tidak akan melakukannya dengan baik.Ia juga penting untuk mendapatkan banyak rehat pada malam sebelumnya dan mendapatkan makanan yang baik dalam diri anda sebelum bermain poker yang serius. Ini akan membolehkan anda untuk duduk di meja poker penuh tenaga, dan bersedia untuk menghadapi semua pendatang. 

Peringkat Awal 

Pada permulaan kejohanan poker orang cenderung bermain sangat longgar melihat banyak flop dengan harapan hanya bertuah. Mereka melakukan ini semata-mata kerana bidai sangat murah pada permulaan kejohanan. Mereka fikir dengan baik ia hanya 50 cip kepada saya. Ini adalah cara yang salah untuk memulakan kejohanan poker. Katakan bidai adalah 25 dan 50. Jika anda melihat 10 flop dengan tangan marginal iaitu sekurang-kurangnya 500 cip anda akan kalah. Itu cukup besar. Saya memulakan setiap kejohanan seolah-olah setiap cip poker mewakili satu dolar wang sebenar saya sendiri. Saya bermain Judi Poker padu mengumpul cip dengan pegangan yang kuat terhadap tangan mereka yang pincang. Ini membolehkan saya naik ke bahagian atas papan pendahulu dengan

mudah. Sepanjang masa timbunan cip saya semakin meningkat manakala timbunan cip mereka semakin berkurangan.

Baca juga: Kiat Poker Online Ada untuk Merawat Keterampilan

Peringkat Pertengahan Hingga Akhir 

Pada masa ini anda sedang duduk cantik dengan cip yang mencukupi untuk hanya duduk dan melayari wang anda. Sesetengah orang baik dengan ini, tetapi bukan kita! Itulah jenis mentaliti miskin yang sama yang saya bincangkan dalam bahagian persediaan mental. Semua pemain yang lepas dari tadi kini bertindan pendek. Bidai telah naik dengan semut ditambah pada setiap tangan sekarang. Kita perlu mula memberi tekanan pada susunan pendek. Mula menaikkan dalam kedudukan lewat dengan mana-mana 2 tangan permulaan yang munasabah. Ini tidak bermakna bermain 9 2 atau 7 3. Anda tidak boleh bermain tangan selemah itu melainkan anda berada dalam keadaan buta besar dan semua orang pincang kepada anda. Saya akan mengatakan tangan poker seperti 5 6 atau bahkan 7 9 adalah OK untuk dibangkitkan sekarang. Tindanan pendek akan dilipat 80 peratus dari masa ke semasa. Sepanjang masa anda masih mengumpul kerepek dengan mencuri bidai dan antes mereka. Anda sedang mengumpul wang perlindungan untuk 20 peratus masa yang lain apabila mereka memanggil kenaikan gaji anda atau menolak semua masuk. Jika mereka mengatasi anda, ingatlah kemungkinan besar. Jika anda bertaruh dan mereka mengangkat tangan anda tidaklah begitu lemah. Jika anda semakin baik daripada kemungkinan 2 berbanding 1 pada wang anda, anda harus membuat panggilan! Anda mahu bermain bijak, tetapi hapuskan pemain setiap peluang yang anda dapat. Nasihat meja akhir saya berbeza-beza bergantung pada susunan cip dan jenis pemain yang saya lawan. Kemungkinan anda akan mempunyai sekurang-kurangnya sedikit pengetahuan tentang pemain ini hanya daripada melantun ke meja yang berbeza sepanjang kejohanan poker. Secara amnya, saya suka bermain tangan permulaan yang kuat dengan beberapa gertakan oportunistik bercampur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *