Kad Hold’em Betul

Poker mempunyai kelebihan sebagai salah satu permainan kad tertua. Permainan universal yang boleh dimainkan di mana-mana dan pada bila-bila masa, poker melampaui bahasa dan lokasi, dan bukan hanya terhad kepada kasino atau bar. Popularitinya yang semakin meningkat telah menimbulkan pelbagai jenis permainan poker seperti Texas Holdem, Omaha, Seven Card Stud, Better High-Low Stud dan pelbagai lagi. Ia sememangnya salah satu permainan kad paling popular di sekeliling, seperti yang dilihat dengan peningkatan besar dalam bilangan perjudian dalam talian yang berdedikasi dan bilik poker serta kelab poker.

Tetapi sebelum anda memakai rona mata anda, ikatkan visor hijau dan buang simpanan hidup anda, anda perlu tahu bila untuk memegangnya dan bila untuk melipatnya. Mungkin idea yang baik apabila mempelajari asas permainan, untuk memahami kedudukan tangan Poker dan bahasa unik yang anda akan dengar di meja poker. Bakar maklumat ini ke ingatan; anda akan gembira anda melakukannya. Lagipun, walaupun anda mungkin baru dalam permainan ini, pemain lain di meja tidak perlu tahu. 

Mempunyai strategi dalam permainan ini adalah sangat penting jika anda ingin diambil serius dan meyakinkan pemain lain bahawa anda adalah lutut lebah. Oleh itu, berikut adalah beberapa perkara asas yang perlu anda ingat untuk memastikan anda selangkah di hadapan pemain lain. Tempat terbaik untuk bermula adalah di beberapa bilik poker dalam talian supaya anda boleh menyempurnakan kemahiran dan pembolehubah tersebut sebelum bermain di dunia nyata 

Peringatan Pantas:

  1. Apabila anda mempunyai tangan sampah, lipat cepat. 
  2. Jangan berpura-pura bahawa anda adalah pemain poker berbelanja besar melainkan anda mempunyai wang untuk menyokongnya. Peraturan biasa ialah anda harus mempunyai sekurang-kurangnya 50 kali had jadual untuk bermain. 
  3. Jika anda bernasib baik untuk memegang tangan yang tiada tandingan, ingat Nicholas Cage dalam Bulan Madu di Vegas dan pastikan anda membuat pemain membayar mahal untuk melihatnya. 
  4. 5/7 kad pertama yang anda terima akan menjadi asas tangan anda. Bina strategi anda di sekitar ini. Anda mungkin tidak akan lebih baik pada tangan pembukaan anda dan kemungkinan untuk meningkatkan tangan anda pada cabutan adalah lebih kurang sama. 
  5. Anda tidak lama lagi akan mengetahui siapa pemain yang kuat di meja, tetapi adalah penting untuk anda menumpukan pada permainan anda sendiri daripada menumpukan pada usaha untuk mengalahkan mereka. Anda mungkin berisiko kehilangan masa besar jika anda tidak bernasib baik. Jika anda cukup bernasib baik untuk menang, ia tidak akan berbaloi dengan usaha anda. 
  6. Berikan ini dalam ingatan: Jika anda tidak boleh mengalahkan tangan yang lain, jangan sertai mereka, lipat dan hidup untuk bermain hari lain. Meja akan sentiasa siap apabila anda bersedia. Di atas segalanya, cuba berseronok.
  7. Ketidakpastian boleh menjadi baik. Kebanyakan profesional dapat mengetahui pemain yang benar-benar longgar dengan menunggu kacang dan bersabar. Walau bagaimanapun, lawan yang lebih mudah ialah pemain ketat atau “rock”, yang hanya bermain tangan jenis Kumpulan 1. Anda perlu mengubah permainan anda, dan biarkan mereka melihat bahawa anda boleh menjalankan gertakan, dan memainkan beberapa tangan permulaan yang bernilai lebih rendah juga. Perubahan ini haruslah halus dan tidak boleh menjejaskan kadar kegagalan secara mendadak. 
  8. Sentiasa belajar daripada orang lain; jangan pernah berpuas hati kerana anda tahu semuanya. Itu hanya memberi peluang kepada pemain lain untuk memanfaatkan kelemahan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *