Cari Pemain Poker yang Baik

Cari Pemain Poker yang Baik

Cari Pemain Poker yang Baik. Pendapat saya tentang apa yang menjadikan pemain sebagai pemain yang baik telah berubah sejak beberapa tahun kebelakangan ini apabila permainan saya semakin matang. Adalah sangat penting bagi pemain Poker Malaysia baru untuk menyedari apa yang menjadikan pemain poker yang baik dan yang lebih penting, bagaimana untuk mengesannya. Jika anda dapat melihat pemain yang bagus, anda akan mempunyai kelebihan berbanding dia. 

Tanda-tanda pemain poker yang baik: 

1) Dia Bermain Ketat: Ini adalah tanda pertama bahawa seseorang berpendidikan tentang tangan permulaan poker. Oleh kerana saya bermain terlalu pendek, saya fikir bermain terlalu ketat adalah masalah bagi sesetengah pemain, terutamanya mereka yang tidak menggunakan imej yang mereka cipta dengan permainan ketat mereka. Saya bermain beberapa pemain pendek yang mempunyai sedikit peluang untuk menang kerana masalah tunggal ini. Jadi apa yang dahulunya menjadi kunci untuk memenangi 10 handed hold em kini menjadi sebab mereka tidak mempunyai peluang untuk menang shorthanded. Perkara yang menarik untuk direnungkan. 

2) Dia bermain agresif: Anda tidak boleh berjaya dalam Permainan Poker tanpa menjadi agresif secara selektif. Ini adalah lebih benar secara ringkas. Apabila dia berada dalam periuk, dia bertaruh dengan agresif. Ketat untuk masuk ke dalam pot, agresif apabila dia berada di dalam periuk.

Baca juga: Kejohanan Poker

3) Memvariasikan kelajuan permainannya: Sesetengah keputusan mengambil masa lebih lama daripada yang lain. Saya tidak bercakap tentang 10 pemain poker meja yang mungkin baru sahaja tiba di meja itu apabila tiba gilirannya

untuk bertindak. Saya bercakap tentang orang yang bermain meja dan berfikir. Dia mesti menyesuaikan permainannya dan memikirkan setiap langkah. Poker adalah seperti catur dengan cara ini. 

4) Dia memainkan tangan yang sama secara berbeza: Ini seiring dengan mata nombor tiga, dia bukan sahaja mengubah kelajuan permainannya tetapi cara dia memainkannya. Dengan ini saya maksudkan pemain itu bukan lelaki 6 tangan yang akan membuka mana-mana ace dari mana-mana kedudukan. Jika bidai ketat, baiklah; lakukannya. Jika seluruh meja ketat, baik, lakukan. Tetapi ramai pemain yang pendek tangan menaikkan sebarang ace dari mana-mana posisi dan ini adalah satu kesilapan. Jadi kadangkala adalah betul untuk menaikkan A7o utg, dan selalunya tidak. 

5) Dia melipat bidainya: Bunyi ganjil; tetapi 30% daripada pemain yang saya mainkan mempertahankan buta mereka 100% sepanjang masa. Ia adalah aspek asas Poker yang mesti disedari. Cip hanyalah alat untuk membawa anda ke matlamat anda, iaitu lebih banyak cip. Anda mesti menggunakan alatan untuk kelebihan maksimum anda dan jangan sekali-kali membazirkan cip. 

Jika anda dapat menyedari lima tanda pemain poker yang baik ini, anda akan menjadi pemain yang lebih kuat kerananya dan anda akan dapat membuat langkah yang sesuai terhadapnya. Ingat, poker adalah permainan kemahiran dan sesetengah orang lebih baik daripada yang lain. Cari pemain yang bagus dan laraskan permainan anda dengan sewajarnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *