Bermain Poker Texas Hold Em Short Stacked

Bermain Poker Texas Hold Em Short Stacked

Bermain Poker Texas Hold Em Short Stacked . Jika anda telah bermain banyak sekali Texas Hold em, terutamanya Sit n Go atau kejohanan berbilang meja, anda terpaksa bermain dari semasa ke semasa dengan susunan yang singkat. Tidak kira betapa hebatnya pemain anda, kadangkala anda mendapat rentak yang teruk, seseorang menghisap tangan yang sukar dipercayai kepada anda dan anda mendapati diri anda mempunyai sebahagian kecil daripada timbunan cip yang anda miliki hanya satu tangan yang lalu. Salah satu kunci untuk menjadi baik atau hebat di Texas Hold em ialah mempelajari cara mengendalikannya apabila situasi ini berlaku. 

Perkara yang kebanyakan pemain Permainan Poker akan cenderung lakukan apabila mereka menjadi pendek disusun adalah panik. Saya menghadapi ini setiap hari apabila bermain dalam talian dan saya melihatnya dalam banyak kejohanan langsung juga: Seorang pemain kehilangan tangan yang besar, berakhir dengan hanya $450 cip yang tinggal daripada timbunan awal $1500, dan perkara seterusnya yang mereka lakukan ialah tolak semua masuk tanpa mengira kad mereka. Ini adalah cara cepat untuk berada di atas kereta api. 

Apa yang anda perlu ingat, bukan setiap kejohanan akan berjalan mengikut perancangan. Kadang-kadang anda akan mempunyai timbunan yang besar dan hanya berguling ke atas lawan anda. Kadangkala anda tidak akan mendapat sebarang kad yang baik untuk dimainkan. Kadang-kadang, tidak boleh disangkal, anda mungkin hanya mengalami masa lapang dan membuat permainan yang buruk dan mendapati diri anda tidak mempunyai banyak cip. Perkara yang perlu diingat ialah pembelian sudah dibayar dan ia hilang. Anda tidak akan mendapatnya semula jika anda keluar di tangan seterusnya atau 10 tangan seterusnya. Satu-satunya peluang anda untuk menjana wang ialah bertahan di sana dan kembali ke kejohanan.

Baca juga: Mana Satu Yang Terbaik Untuk Anda?

Hanya memasukkan cip dengan tangan seperti A-6 atau K-7 kerana anda bertindan pendek bukanlah strategi yang baik. Jika bidai masih rendah, tidak perlu tergesa-gesa. Malah, Perjudian Poker menjadi sangat mudah apabila anda disusun pendek. Anda hanya menunggu tangan yang baik yang boleh anda gunakan. Jika anda mempunyai cip $500 dan bidai adalah $25-$50, ya anda menghadapi masalah, tetapi anda tidak perlu membuang semuanya dengan segera. Tunggu beberapa putaran meja untuk melihat sama ada anda boleh mengambil tangan yang baik dan kemudian menolak semua masuk dengannya. 

Dengan tangan yang baik, saya maksudkan ini: hampir mana-mana pasangan poket dan A-K, A-Q, A-J, dalam beberapa keadaan A-T. Anda mungkin memainkan perkara seperti K-Q atau K-J dari kedudukan jika anda fikir ada kemungkinan bidai akan dilipat. Jika tidak, anda sedang melipat tangan anda pada ketika ini. Masa untuk bermain tangan spekulatif seperti penyambung yang sesuai telah hilang kerana anda tidak mampu untuk membuat timbunan cip anda yang sudah kecil dikurangkan lebih jauh dengan apa-apa kecuali bidai, dan walaupun tidak banyak daripada itu. Sudah tentu, anda mungkin mendapati diri anda terpaksa bermain sesuatu seperti K-5 dari BB akhirnya, tetapi amat mengagumkan berapa kali anda akan mengambil tangan yang boleh anda gunakan dalam situasi ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *