Bermain Permainan Ketat Texas – Strategi Poker

Bermain Permainan Ketat Texas - Strategi Poker

Bermain Permainan Ketat Texas – Strategi Poker . Antara strategi untuk Texas Hold’em tersedia untuk dimainkan, ketat adalah salah satu yang paling kurang digunakan tetapi paling berkesan. 

Setiap pemain yang mengikuti strategi Texas Hold’em tertentu mempunyai gaya peribadi mereka sendiri. Sudah tentu semua profesional yang hebat dalam Poker Malaysia mempunyai keupayaan untuk menukar gear pada peringkat yang berbeza dalam kejohanan, tetapi orientasi asas mereka tetap sama. 

Strategi poker Texas yang mencirikan jenis pemain yang berbeza ialah Ketat, Longgar Agresif dan Gila. Kategori yang kebanyakan pemain termasuk adalah Ketat. Pemain yang sangat mantap dan tertutup, permainan mereka pastinya tidak berbuih tetapi mentafsir manual Permainan Poker mengikut huruf yang ramai percaya menjadikan mereka “pemain poker yang baik.” 

Masalahnya adalah bahawa dalam jangka masa panjang mereka menjadi agak boleh diramalkan, terutamanya apabila melancarkan semula pada lawan pertaruhan, dalam kes ini terdapat sedikit yang perlu dilakukan, 90% masa mereka akan mempunyai tangan yang sangat kuat. Terhadap jenis watak ini, ia menjadi lebih mudah untuk digertak, kerana dalam kebanyakan kes anda boleh lulus untuk mengelak daripada terlibat dalam tangan di mana anda tidak merasakan tangan anda cukup kuat.

Baca juga: Petua Poker Dalam Talian Untuk Menjimatkan Masa Dan Kerumitan

Ramai pemain mendakwa bahawa Texas Hold em adalah “gaya moden” Permainan ketat yang kini ketinggalan zaman. Di satu pihak benar, beberapa tahun yang lalu permainan berubah, pemain menjadi lebih agresif, ini memberi kesan negatif kerana pemain yang kelihatan terus berminat adalah pemain baru yang ketat.

Di sisi lain syiling, gaya permainan yang ketat masih boleh berjaya jika ia disesuaikan dengan Perjudian Poker moden. Di bawah ini kami akan cuba menerangkan, bila anda perlu bermain ketat dan bagaimana untuk berjaya melakukannya atau bila idea yang baik untuk menukar gaya permainan anda. 

Pada peringkat awal kejohanan, terutamanya jika anda mempunyai susunan permulaan yang agak tinggi. Mengekalkan gaya yang kukuh dan tertutup sememangnya salah satu strategi terbaik dalam Texas Hold em yang boleh anda pakai sebagai peringkat ini. Mengancam untuk bermain permainan kecil adalah strategi yang sia-sia kerana hanya terdapat risiko membaling cip pada kejohanan di mana pot adalah sangat rendah, terutamanya apabila pemain cenderung tidak lulus semasa permainan. 

Apabila tirai dalam permainan mula meningkat, katakan dari tahap 200-400, anda harus mula membuka sedikit, jika tidak, sentiasa ada risiko menjadi terlalu pendek dan boleh dipaksa keluar. Oleh itu anda harus bermain kejohanan dalam satu pukulan mungkin dalam coin-flip. Ingat bahawa apabila papan itu dilancarkan semula, terdapat banyak kali anda perlu melemparkan Ace-King, Ace-Queen, Jack-Jack dan 10-10 anda. Oleh itu, dengan memendekkan timbunan, anda mungkin perlu melakukan semua pre-flop bermain tangan sekitar 60%. 

Satu lagi situasi di mana adalah dinasihatkan untuk menggunakan gaya permainan yang berbeza, yang tidak terlalu ketat semasa peringkat lebih lanjut kejohanan, sekitar markah 15-20. Pada saat-saat seperti itu adalah penting untuk mencuri bidai sekali-sekala, dan tidak baik menunggu untuk mendapatkan tangan raksasa.

Jika timbunan kami lebih besar dengan 50-60 buta besar tersedia anda akan melebihi jumlah timbunan cip purata bermakna menyesuaikan diri dan menggunakan tangan anda menjadi penting dan dalam permainan yang ketat ini adalah strategi poker Texas yang tersedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.