Berjaya di Poker Dalam Talian

Berjaya di Poker Dalam Talian

Berjaya di Poker Dalam Talian . Ramai orang berada di bawah tanggapan bahawa kejayaan dalam Poker Malaysia dalam talian adalah sesuatu yang sama ada memerlukan jumlah kemahiran yang besar atau sejumlah besar nasib. Tanggapan ini sudah tentu benar dari satu segi, namun ia bergantung pada apa yang kita anggap sebagai ‘berjaya’. Jika kejayaan dalam poker bermakna anda mesti mengumpul wang sejuta dolar, maka tanggapan itu adalah 100% benar. Bagi kebanyakan orang, kejayaan seperti ini adalah tidak realistik dan anda mungkin sama baiknya untuk membeli tiket loteri. 

Nasib baik, berjaya dalam Permainan Poker tidak bermakna membuat satu juta dolar. Takrifan kejayaan dalam poker adalah relatif kepada matlamat yang kita tetapkan untuk diri kita sendiri seperti dalam apa-apa sahaja dalam kehidupan. Jika anda mendepositkan $50 pada tapak poker kegemaran anda dan anda menetapkan matlamat yang sangat sederhana untuk menggandakannya sehingga $100 tanpa gagal dan mencapainya, maka anda akan berjaya. Tidak kira apa matlamat anda, asalkan ia realistik. 

Terdapat banyak kemahiran yang boleh dipelajari, perkara yang boleh anda lakukan dan alat yang boleh anda gunakan untuk membantu anda mencapai apa-apa tahap kejayaan yang anda ingin capai dalam kerjaya poker anda.

Baca juga: Anda Perlu Mempunyai Strategi Poker Dalam Talian

1) Kajian Terdapat banyak pengetahuan di seluruh internet yang merangkumi setiap aspek poker yang boleh dibayangkan. Pastikan anda menyemak banyak forum dan artikel Perjudian Poker dalam talian untuk melihat apa yang boleh dipelajari di

sana secara percuma sebelum membeli buku mahal kebanyakannya lebih rendah daripada twoplustwo dari segi kandungan. 

2) Buat beberapa rakan poker. Dengan semua forum internet dan komuniti di luar sana, anda sepatutnya dapat bertemu dengan beberapa orang dalam talian untuk belajar dan membincangkan tangan dan situasi dengannya. Ramai orang membantu antara satu sama lain dengan menonton dan mendengar satu sama lain memainkan sesi melalui program seperti skype dan teamviewer. 

3) Gunakan Perisian. Terdapat beberapa program yang sangat hebat di luar sana untuk membantu anda semasa bermain serta membantu anda mempelajari permainan apabila anda tidak bermain. Poker Tracker 3, dan Hold’em Manger ialah perisian penjejakan yang paling popular dan canggih. Mereka mengimport sejarah tangan semua permainan anda dan menyusun data pada semua lawan anda serta diri anda sendiri. Paparan Heads Up atau HUD kemudiannya memaparkan statistik yang diperolehi daripada pangkalan data terus ke meja poker. 

Terdapat banyak penapis kuasa yang akan membolehkan anda melihat kad, kedudukan dan situasi yang anda kehilangan wang supaya anda boleh memikirkan cara untuk membetulkan masalah tersebut.Ada beberapa laman web untuk program kecil yang hebat yang membolehkan pengguna memasukkan kad lubang 2 atau lebih pemain dalam satu tangan serta kad papan dan mengira ekuiti setiap pemain dalam pot, yang merupakan alat yang sangat baik untuk menyemak tangan di mana anda berada. 

4) Pengurusan Bankroll. Ini amat penting. Tidak kira sejauh mana kemahiran anda, anda mungkin akan mengalami kerugian tanpa pengurusan bankroll yang baik. Anda harus menetapkan keperluan belian minimum untuk bermain setiap peringkat. Ramai pemain mendapati 20 boleh diterima, walaupun semua orang

berbeza dan ia bergantung pada tahap kemahiran anda, taruhan yang dimainkan dan juga bilangan meja yang anda mainkan. Selagi anda bersedia untuk menurunkan kepentingan yang lebih rendah serta-merta apabila wang anda jatuh di bawah keperluan minimum anda, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk mengekalkan wang anda. Terutamanya apabila tahap yang anda akan jatuhkan adalah tahap yang anda telah kalahkan secara konsisten pada masa lalu. 

Jadi ingat, kejayaan dalam poker dalam talian hanya bermakna mencapai matlamat peribadi anda sendiri, walau bagaimanapun sederhananya. Mulakan dari kecil dan cabar diri anda secara beransur-ansur dan anda juga boleh menikmati kejayaan dalam poker dalam talian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *