Bagaimana Mereka Membuat Anda Boleh Diramal

Bagaimana Mereka Membuat Anda Boleh Diramal

Bagaimana Mereka Membuat Anda Boleh Diramal. Panduan tangan permulaan adalah ciri biasa dalam buku panduan poker, dan ia boleh menjadi alat berguna untuk pemula. Panduan ini boleh membantu pemain baharu dalam menafikan salah main yang biasa dan mahal, malah mungkin membantu pemain untuk memerah sedikit hasil dalam Permainan Poker had rendah. Walau bagaimanapun, jika anda sentiasa berpegang pada tangan yang sempit dan julat kedudukan anda hampir pasti akan kehilangan wang jangka panjang dalam poker internet. Malangnya, ini tidak semestinya cara terbaik untuk membawa pulang kadar setiap jam yang besar, dan sebenarnya anda mungkin kehilangan semua deposit pertama anda menunggu peluang “buku teks”. 

Ini paling sesuai apabila bermain permainan cincin hold’em tanpa had. Masalah dengan ketat menggunakan panduan tangan terbuka ialah anda tidak boleh menilai keadaan tertentu dalam tangan tertentu sebelum tangan itu benar-benar berlaku. Jadi anda tidak akan menemui tangan seperti Six Two sesuai di mana-mana pada mana-mana panduan tangan terbuka, tetapi mungkin terdapat situasi di mana anda perlu bermain tangan ini dalam talian Perjudian Poker tanpa had. 

Masalah utama berikutan pendekatan buku teks sedemikian, ialah anda menjadi sangat mudah dibaca, dan pemain lain selalunya akan meletakkan anda di tangan yang betul. Apa yang berlaku apabila anda rajin membaca? Anda mula kehilangan banyak periuk sejak anda ditolak tangan, musuh boleh mengukur kad poket anda dengan lebih tepat, taktik kedudukan boleh digunakan terhadap anda, menyebabkan tangan berkualiti tinggi anda tidak akan dibayar dengan cara yang anda perlukan, untuk menjadi pemain yang menang.

Baca juga: Faedah Daripada Membaca Forum Poker

Untuk mengelakkannya, anda perlu menambah dan mengubah julat tangan yang anda mainkan secara preflop dan mungkin juga kedudukan anda. Sebagai ilustrasi, anda boleh mengangkat dengan tangan seperti Sepuluh-Lapan hati dari kedudukan awal sekarang dan lagi. Memanggil dalam kedudukan lewat dengan berbilang limper juga merupakan strategi yang bagus untuk melihat lebih banyak tangan, asalkan ia agak menjimatkan untuk anda melihat kegagalan. Jika anda boleh mengawal kos penyertaan anda untuk tangan marginal dan membuat permainan posisional terhadap pemain ketat yang lemah, anda akan mencipta profil yang lebih sukar untuk anda lawan 

Dan di dalamnya anda akan menyediakan untuk diri sendiri prospek untuk memenangi periuk gergasi sporadis yang mungkin memajukan anda kepada wang yang besar, atau mencipta EV positif jangka panjang untuk anda dalam jadual poker tanpa had. Ingatlah, apabila menggunakan panduan tangan permulaan, anda perlu mencampurkan perkara, jika tidak, anda akan menjadi buku terbuka kepada lawan yang mahir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *