6 Petua Mudah Menang di Poker

6 Petua Mudah Menang di Poker

6 Petua Mudah Menang di Poker. Tiada gunanya bermain poker melainkan anda menang. Siapa yang mahu menjadi pemain poker yang kalah? Temui cara untuk menjadi pemenang dengan 6 petua mudah untuk menang di poker. 

Ketahui Kemungkinan Anda 

Anda mesti membuat kerja rumah anda dan temui apakah pot dan kemungkinan tersirat. Poker adalah permainan kebarangkalian dan peluang. Apa yang penting ialah kad. Jika anda tidak merasakan kebarangkalian maka anda tidak boleh membuat sebarang keputusan yang logik. 

Semua keputusan anda akan berdasarkan perasaan dan emosi dan anda akan sentiasa kehilangan wang. 

Sentiasa Perbaiki Diri 

Saya sangat mengesyorkan membaca buku dan membaca sebanyak mungkin tentang Pokertime. Buku seperti Sistem Super Doyle Brunson merevolusikan dunia poker kerana pakar berkongsi petua mereka berdasarkan percubaan dan kesilapan selama bertahun-tahun.

Anda tidak perlu melalui peperangan yang sama ini. Terdapat begitu banyak buku dan tapak web yang hebat di luar sana jadi gunakannya atau bersedia untuk bermain jadual 2 sen sepanjang hayat anda. 

Semak Sejarah Tangan Anda 

Terdapat sebab mengapa pemain menuntut sejarah tangan dari bilik Perjudian Poker Online dan itu kerana yang terbaik daripada mereka akan melihat kembali tangan yang mereka kalah dan mengetahui sebabnya. Sebaik sahaja mereka tahu sebabnya, mereka boleh menginternalisasi maklumat ini dan mereka tidak akan melakukan kesilapan yang sama dua kali. 

Jika anda tidak pernah menoleh ke belakang maka anda akan terus melakukan kesilapan yang sama berulang kali dan menyalahkan mereka atas nasib malang.

Baca juga: Strategi Poker Untuk Pemain Poker Cemerlang

Belajar Bermain Gaya Berbeza 

Pemain poker terbaik tidak dapat diramalkan. Jangan menjadi “burung merpati” sebagai “jenis” pemain tertentu. Kebanyakan pemain bersetuju bahawa adalah lebih baik untuk menjadi pemain yang agresif tetapi jangan terlalu mudah dijangka. 

Pada saat pemain lain mengetahui anda, mereka pada dasarnya boleh membaca kad anda tanpa melihatnya dan anda berasa gemuruh. Masa untuk meninggalkan meja.

Urus Bankroll Anda 

Belajar mengurus wang anda dengan berkesan. Jangan terjebak dalam bermain terlalu banyak wang kerana anda “merasakan” bahawa anda akan menjadi pemenang. Selain itu, apabila kemungkinan menguntungkan, letakkan lebih banyak wang. Apabila kemungkinan tidak memihak kepadanya, letakkan lebih sedikit wang. 

Risiko dan ganjaran harus seiring. 

Belajar Daripada Kebaikan 

Selain membaca buku mereka, anda hari ini juga boleh melihat bagaimana profesional bermain dengan menontonnya di televisyen. Lebih baik lagi, beberapa kejohanan tiket tinggi boleh dilihat secara langsung dari bilik poker dalam talian semasa mereka bermain. Ini adalah satu lagi cara untuk mempelajari banyak perkara tentang cara pemain profesional bermain dan cara anda boleh meningkatkan permainan anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.